dinsdag 26 december 2017

Filmpje en een telefonische update

Gisteravond ontving ik nog een filmpje uit Afrika, dit keer gemaakt onderweg vanuit de Fougoulance.
Om 0:30 uur belde Mahmoud nog met een update. Ze zijn met de ambulance door Fougou gekomen (in het donker) en zijn daarna aangekomen in Mali, de dichtstbijzijnde stad (ook de stad waar het enige ziekenhuis in de omgeving staat, zo'n 40 km van Fougou). Leo had de uren daarvoor gereden en was aardig kapot van het rijden in het donker op de onverharde wegen (zie filmpje hierboven). De nacht daarvoor had Leo overigens prima geslapen. Dat was niet gek, want hij was al 40 uur in touw geweest. Volgens Leo hadden ze gegeten in een 0-sterren restaurant en ook het hotel verdiende niet meer sterren. Leo had echter als een blok geslapen, ook al liep het ongedierte over hem heen (aldus Mahmoud). De kinderen van Mahmoud en de rest van de familie maken het goed.
Mahmoud vertelde ook dat er nog heel veel geld nodig is. Hij is natuurlijk vaker in de omgeving geweest, maar schrikt toch elke weer van de armoede en problemen die er zijn in Fougou en omgeving. Iets om maar eens goed over na te denken als weer allemaal in Nederland zijn. Mogelijk lukt het Mahmoud en Leo om de komende weken in beeld te brengen hoe hard onze hulp nodig is...
Aanstaande zaterdag wordt de Fougoulance feestelijk overhandigd aan het dorp. Mahmoud en Leo zullen proberen er een zo groots mogelijk festijn van te maken, compleet met voetbaltoernooi voor kinderen uit Fougou en de omliggende dorpen. Hopelijk lukt het ze alles voor ons in beeld te brengen. Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Hoi, wat leuk om te lezen dat de ambu goed aangekomen is in Guinee. Ik heb in oktober voor Omrop Fryslân een radioreportage gemaakt over jullie ambulance. Ik zou heel graag telefonisch contact met jullie willen hebben met betrekking tot zaterdag en de feestelijke overhandiging van de ambu in Fougou. Dan kan ik daarover een artikel op onze website plaatsen. Is het mogelijk om mij te bellen op 06-41234465. Alvast bedankt!

    Vriendelijke groet,

    Johanna Brinkman
    Omrop Fryslân

    BeantwoordenVerwijderen