dinsdag 12 december 2017

Stichting Fougoulance

In het najaar van 2014 vertelde leraar wiskunde Mahmoud Ba dat hij zat na te denken over een manier om geld op te halen voor een ambulance voor het dorp Fougou in het Afrikaanse lans Guinee. Mahmoud komt uit dat dorp en heeft gezien dat mensen sterven omdat ze niet een ziekenhuis kunnen bereiken. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is namelijk 40 kilometer verderop en er is voor een gebied van de omvang van de provincie Friesland slechts één ambulance beschikbaar. En die is ook alleen tegen betaling te gebruiken, waardoor er in de praktijk dus geen ambulancevervoer is.

Omdat Piter Jelles De Dyk, de school waarop Mahmoud Ba werkt, rond de kerst altijd geld ophaalt voor een goed doel was het idee om geld in te zamelen voor een ambulance voor Fougou al snel geboren. Samen met collegadocenten Leo Brandsma en Michiel Frankot werd de Stichting Fougoulance opgericht.

Door de jaren heen zijn er verschillende acties geweest om geld in te zamelen. Zo is bijvoorbeeld al het sponsorgeld van de jaarlijkse skelterrace (georganiseerd door ROC De Friese Poort) in 2017 naar de Fougoulance gegaan. Ook heeft RKBS De Sprong tijdens de jaarlijkse vastenactie in schooljaar 2016-2017 geld opgehaald voor de Fougoulance. Ook werden we verblijd met giften op persoonlijke titel, en sinds kort is het mogelijk om een machtiging af te geven voor een maandelijkse donatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten