dinsdag 12 december 2017

Fougoulance officieel in gebruik genomen door Wiebe Wieling

Op 19 oktober 2017 is de Fougoulance officieel in gebruik genomen door Wiebe Wieling, voorzitter van het college van bestuur van Piter Jelles en voorzitter van de Elfstedenvereniging. De ambulance is gebouwd door Visser Leeuwarden, en bedrijf dat ambulances bouwt maar ook bijvoorbeeld defensie-, politie- en brandweervoertuigen (www.visserleeuwarden.nl). De auto is eerst bij RKBS De Sprong geweest om daar te tonen wat hun vastenactie heeft opgeleverd. Leerlingen van De Sprong konden de ambulance van binnen bekijken en natuurlijk even de sirene bedienen.

Daarna werd de Fougoulance op het plein van Piter Jelles De Dyk geparkeerd, waar het einde van de lessen werd aangekondigd door de sirene. Mahmoud Ba werd op de brancard gelegd en in de ambulance geschoven, waarna Wiebe Wieling achter het stuur plaatsnam en met sirene en zwaailicht wegreed. Na terugkeer konden de leerlingen en medewerkers van De Dyk de auto bekijken.


Uiteindelijk ging de rit dwars door de stad naar ROC De Friese Poort om ook daar te laten zien wat de actie rond de skelterrace had opgeleverd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten